Wat moet ik doen als ik niet tijdig mijn omzetting van een voorlopige registratie naar een definitieve registratie heb aangevraagd?

Opgelet: de geldigheid van de voorlopige registraties als zorgkundige liepen af op 30 juni 2016. Hierdoor kan u sinds 1/07/2016 de activiteiten gelinkt aan het beroep zorgkundige niet meer uitvoeren, want ook het visum eindigde op 30 juni 2016.

Wat als u een voorlopige registratie als zorgkundige had?

U moest vóór 30 juni 2016 een aanvraag indienen voor een omzetting van een voorlopige naar een definitieve registratie op basis van het bewijs van de bijkomende opleiding tot zorgkundige van 120 uur. Deze bijkomende opleiding moest verband houden met de activiteiten die een zorgkundige mag verrichten.

U hebt die bijkomende opleiding niet tijdig gevolgd en u wil uw activiteiten als zorgkundige toch verderzetten? Volg de opleiding tot zorgkundige van 1.400 lesuren of een verkort traject aan opleidingen in een van de verzorgings- of onderwijsinstellingen die deze aanbieden.

Sinds 1 juli 2016 kan u enkel nog via één van de volgende mogelijkheden een definitieve registratie als zorgkundige aanvragen:

Wat voor de werkgever van een voorlopig geregistreerde zorgkundige?

Op 1 juli 2016 is het visum van een voorlopig geregistreerde zorgkundige vervallen, waardoor u als werkgever op basis van het visumnummer van de voorlopig geregistreerde zorgkundige, geen aanvraag voor financiering meer kan indienen bij het Riziv.

Registreer u in het e-loket

Hou dit bij de hand:

  • Uw e-id met pincode en een kaartlezer
  • Uw e-mailadres
  • Een scan van uw attest in pdf, png of jpeg-formaat en niet groter dan 4 MB.

Meer info

Hulp nodig?

Bel 1700, het nummer van de Vlaamse overheid, elke werkdag van 9 tot 19 uur of stuur een e-mail.

Hou uw rijksregisternummer bij de hand.