Via eHealth toegang krijgen als zorgvoorziening tot gezondheidstoepassingen

De toegang tot webtoepassingen voor zorgvoorzieningen, wordt geregeld via eHealth. Om als gebruiker te kunnen inloggen in een van onze webtoepassingen (e-loket, RaaS, Cirro), moet u de onderstaande 6 stappen doorlopen. 

Via https://www.csam.be/nl/beheer-toegangsbeheerders.html.

  • Kies voor “TOEGANGEN BEHEREN” -> SOCIALE ZEKERHEID -> Toegangsbeheer.
  • Problemen? Contacteer het contactcenter van e-Health via het contactformulier of op 02 788 51 55 (maandag tot vrijdag van 7u tot 20u).

6 stappen om toegang te krijgen tot e-gezondheidstoepassingen (zoals Raas en e-loket)

Wil u toegang krijgen tot een toepassing (bv. RaaS) en hebt u eerder  al een hoofdtoegangsbeheerder aangesteld (stap 1), een hoedanigheid ingesteld (stap 2 en 3) en een subafdeling gemaakt (stap 4)? Dan kan u beginnen vanaf stap 4, en de toepassing toevoegen aan uw bestaande subafdeling. Dit zal het geval zijn voor ouderenzorgvoorzieningen die hun toegang willen instellen voor RaaS, en al toegang hebben tot het e-loket. 

De hoofdtoegangsbeheerder

1. Een hoofdtoegangsbeheerder aanstellen (vroeger "verantwoordelijke toegangen entiteiten") (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - een hoofdtoegangsbeheerder aanvragen (1.06 MB)).

Hoedanigheid en toegangsbeheerder instellen door de hoofdtoegangsbeheerder

2. De hoedanigheid activeren, door de hoofdtoegangsbeheerder (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - De hoedanigheid activeren en een toegangsbeheerder voor de hoedanigheid aanstellen (695 kB)

  • Ouderenzorgvoorzieningen (WZC, CVK, DVC) kiezen de hoedanigheid "residentiële zorginstelling"
  • Alle andere voorzieningen (thuiszorg, PVT, IBW, revalidatie, preventie), kiezen de hoedanigheid "e-health gezondheidszorg"

3. Een toegangsbeheerder voor de hoedanigheid (vroegere "lokale beheerder") aanstellen, door de hoofdtoegangsbeheerder (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - De hoedanigheid activeren en een toegangsbeheerder voor de hoedanigheid aanstellen (695 kB)

Beheerder en gebruikers aanduiden per toepassing (e-loket, RaaS, ...) door de toegangsbeheerder van de hoedanigheid

4. Een subafdeling aan de hoedanigheid toevoegen, door de toegangsbeheerder voor de hoedanigheid (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - Subafdeling toevoegen en een toegangsbeheerder voor de subafdeling aanstellen (865 kB)).
Hebt u al een subafdeling? Dan moet u nieuwe toepassingen (bv. RaaS) toevoegen aan de bestaande subafdeling.

5. Een toegangs- en gebruikersbeheerder voor die subafdeling aanstellen, door de toegangsbeheerder voor de hoedanigheid  (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - Subafdeling toevoegen en een toegangsbeheerder voor de subafdeling aanstellen (865 kB)).

6. Gebruikers voor die subafdeling toevoegen, door de toegangs- en gebruikersbeheerder voor die subafdeling (zie pdf bestandHandleiding toegangsbeheer - Gebruikers aanstellen voor e-toepassingen (826 kB)).

 

Hulp bij het gebruikers- en toegangsbeheer

Met vragen over het gebruikers- en toegangsbeheer kan je contact opnemen met het het federale contactcenter van eHealth. Kijk best eerst even of je het antwoord niet vindt tussen deze veelgestelde vragen.

Contactcenter eHealth: via het contactformulier of tel. 02 788 51 55 (ma - vrij van 7u tot 20u)