Oproep ‘Samen MENS’ groot succes

  • 1 juni 2021

Tot en met 6 mei konden organisaties uit de thuiszorg en residentiële zorg zich kandidaat stellen voor de oproep ‘Samen MENS’. De inzet? 15 maanden intensieve begeleiding rond persoonsgerichte zorg door een expertisecentrum dementie. Maar liefst 134 dossiers werden ingediend. 134 organisaties willen aan de slag gaan rond de zes fundamenten uit het referentiekader dementie: beeldvorming, normalisatie, autonomie in geborgenheid, afgestemde zorg, mantelzorgers en een warm team van professionele zorgverleners en vrijwilligers.

Er wacht de neutrale, vakkundige jury de moeilijke taak om hieruit twintig enthousiaste dossiers te selecteren. Ze zullen, samen met de juryvoorzitter, een diverse groep samenstellen die van elkaar kan leren en samen kan groeien. Eind juni zal de Vlaamse overheid bekendmaken wie de laureaten zijn die op 1 september kunnen starten met hun traject.

Wil je je nog eens laten inspireren door de vorige zes laureaten? Hun ambassadeursfilmpjes vind je op het Youtube-kanaal van het Expertisecentrum Dementie
Hun traject en persoonlijke verhalen staan neergepend in het boek ‘Onderweg naar betere dementiezorg’.