Nieuwe zelfevaluatietool voor mensen met symptomen

  • 5 november 2021

Mensen met symptomen van een coronabesmetting, kunnen nu zelf online nagaan of het nodig is om zich te laten testen en een testcode krijgen. een bezoek aan de huisarts is dan niet meer nodig. De zelfevaluatietool is beshcikbaar op https://mijngezondheid.belgie.be/.  

Bij milde symptomen o.a. hoesten, koorts, keelpijn, hoofdpijn, smaak-of reukverlies kunt u een zelfevaluatie doen. U vult er een vragenlijst in om in te schatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Bij milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen bij een testcentrum, labo of apotheker (met een link naar apotheek.be met de lijst van apotheken die snelle antigeentests (RAT) afnemen). 

Opgelet: Mensen met een hoger risico, (bv. zwangere vrouwen, mensen met diabetes, hart-nier, lever- of longziekten, kankerpatiënten, enz) raadplegen best een arts bij symptomen

Testen op COVID-19 blijft belangrijk. Weten of je besmet bent helpt om elkaar te beschermen: zelfs zonder symptomen of na vaccinatie kan je besmettelijk zijn. Het geeft ook een zicht op het aantal besmettingen, waarop de overheid zijn maatregelen kan baseren.