Levering handalcoholgels aan Vlaamse woonzorgcentra

  • 6 april 2020

Op 6 en 7 april ontvangt elk woonzorgcentrum, erkend door Zorg en Gezondheid, een levering handalcoholgel. De levering bestaat uit glazen flessen van 70 cl. verpakt in dozen. Daarnaast worden ook vernevelaars bezorgd die op deze flessen gemonteerd kunnen worden. Die vernevelaars zijn herbruikbaar. U ontvangt bijgevolg slechts een aantal vernevelaars, afgestemd op het aantal flessen voor uw woonzorgcentrum. Gooi de vernevelaars niet weg als de fles leeg is.

De verdeelsleutel voor deze levering is gebaseerd op de erkende capaciteit van elk woonzorgcentrum met een beperkte correctie omwille van logistieke efficiëntie. De flessen worden immers geleverd in dozen van 12 stuks. Het aantal flessen dat u ontvangt, benadert dus de erkende capaciteit van uw woonzorgcentrum (afgerond op een veelvoud van 12). 

De geleverde handgel kan voor gebruik best worden overgebracht in nog beschikbare lege dispensers. We adviseren u dan ook om, als u in uw voorziening nog andere handontsmettingsmiddelen heeft in dispensers, de lege verpakkingen niet weg te gooien maar te hergebruiken (na reiniging). Dit is een uitzonderingsmaatregel in de corona-epidemie. In normale omstandigheden buiten deze epidemie mogen flacons niet hervuld worden.

Technische specificaties

Vragen?

  • Als u vragen heeft over deze levering of een probleem wenst te melden, neem dan contact op via ouderenzorg@vlaanderen.be
  • De levering staat ingepland voor 6 en 7 april. Contacteer ons vanaf woensdag 8 april 2020 met vragen of reacties als u de handgel op dinsdag 7 april nog niet heeft ontvangen.