Ben jij de voedselveranderaar die de Vlaamse overheid zoekt?

  • 14 juni 2021

In het kader van de Vlaamse voedselstrategie lanceert minister Crevits met Go4Food een oproep naar ‘voedselveranderaars’. Als leden van de coalitie die mee vorm geeft aan deze strategie zetten Gezond Leven en Zorg en Gezondheid hierbij ook in op de promotie van gezonde voeding, in het bijzonder naar kwetsbare doelgroepen zoals mensen in armoede, jonge kinderen of ouderen. Ideeën kunnen ingediend worden tegen uiterlijk 30 juli 2021.

Het regeerakkoord en de beleidsnota Landbouw en Visserij hebben het voedselthema op de agenda geplaatst. Vlaanderen heeft zich als doel gesteld om een sterk en geïntegreerd voedselbeleid te ontwikkelen. Daarom lanceren Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits en de verschillende partners in de Voedselcoalitie een oproep om jouw innovatief idee op te kunnen pikken en een boost te geven via samenwerking!

Wat zoeken we?

We zoeken ideeën die bij kunnen dragen tot het toekomstig Vlaams voedselbeleid. Zo verbinden we boer en burger, zorgen we voor gezonde en duurzame voeding voor iedereen, werken we (verder) aan een veerkrachtige voedseleconomie én gaan we verder op het pad van circulair en duurzaam ondernemen rond voedsel. En het blijven geen beloftes op papier: naast het opmaken van de voedselstrategie zelf willen we nu al verandering creëren en goede ideeën capteren. We willen samen gaan voor voedsel: Go4Food!

Ben je dus als professional of georganiseerde burgerbeweging bezig rond voedsel, of plan je hierin te starten? Heb je een idee over de productieketen, voedselomgeving of consumentengedrag dat je wil delen én via samenwerking wil uitwerken tot een concreet initiatief? En lijkt het je haalbaar om op de Vlaamse Voedseltop in 2022 jouw initiatief te lanceren of al te tonen?

Dien je idee dan in via het inschrijvingsformulier. Dit kan tot en met 30 juli 2021. Omschrijf je idee zo duidelijk mogelijk en ga in op je engagement. Als je wil kan je je idee ook kort pitchen in een filmpje! Eind september weet je of je idee geselecteerd werd om verder uitgewerkt te worden.

Zo krijgt niet enkel jouw idee een serieuze versnelling, maar ook de Vlaamse voedselstrategie!

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits: ‘Met Vlaamse Kost leggen we het accent op voedsel van bij ons en op een eerlijk loon voor onze boeren. We zetten vandaag de volgende stap richting een sterke Vlaamse voedselstrategie. Dit is een breed verhaal dat we samen met velen willen schrijven, met organisaties en met burgers. Heb je een idee rond voedsel voor de toekomst? Aarzel niet en dien je project in!’

Meer info

Meer info over de voedselstrategie zelf vind je op de website van Landbouw en Visserij.